Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátorka Zvolena sa vzdala postu poslankyne BBSK

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Aj keď svoju rezignáciu oznámila dnes, oficiálne tak urobí až 15 dní pred najbližším stretnutím krajského parlamentu.

Kriváň/Zvolen 24. apríla (TASR) - Zvolenská primátorka Lenka Balkovičová sa vzdala funkcie poslankyne Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Svoje rozhodnutie oznámila na dnešnom rokovaní Zastupiteľstva BBSK v Kriváni v okrese Detva.

Balkovičová svoje vzdanie sa mandátu v Zastupiteľstve BBSK avizovala už pred minuloročnými komunálnymi voľbami. V zastupiteľstve samosprávneho kraja pôsobila od začiatku minulého roku ako nezávislá kandidátka. Bola členkou klubu nezaradených poslancov, pôsobila v Komisii financií a správy majetku.

„Som presvedčená, že naraz jednoducho nie je možné zodpovedne, odborne, no najmä kvalitne vykonávať dve také dôležité verejné funkcie,“ uviedla.

Aj keď svoju rezignáciu oznámila dnes, oficiálne tak urobí až 15 dní pred najbližším stretnutím krajského parlamentu. Nechce totiž komplikovať situáciu svojim kolegom. Ak by tak urobila hneď, zastupiteľstvo by sa muselo zísť do 15 dní, aby medzi seba prijalo jej náhradníka.

Balkovičová síce avizovala, že sa poslaneckého kresla v BBSK vzdá až po tom, ako sa jej podarí vyrokovať s vedením kraja návrat areálu Borovej hory do majetku mesta, podľa nej však priebeh prípravy podkladov pre výmenu majetku Borovej hory za iný majetok mesta je veľmi zdĺhavý a zrejme bude trvať ešte niekoľko mesiacov.

"Práca pre mesto ma naplno pohltila. Už nemám toľko času, koľko si práca poslankyne župného zastupiteľstva vyžaduje. Považujem za neseriózne voči voličom zotrvávať na poste iba formálne a preto odchádzam. Verím, že kolegovia poslanci predložený návrh na zámenu Borovej hory schvália aj bezo mňa,“ uzatvorila.

Balkovičová chce areál liečebne na Borovej hore oživiť a hľadať možnosti, ako ho ešte viac zatraktívniť.