Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prípad rozštvrteného tela pri Prístavnom moste na súde pokračuje

Tetovania na tele obete, 11. júna 2015 Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

V prípade vraždy a torza tela uzavreli obvinení dohodu o vine a treste.

Bratislava 3. marca (TASR) - V prípade vraždy a nálezu častí ľudského tela v blízkosti bratislavského Prístavného mosta v júni minulého roku obaja obvinení z vraždy Dušan O. a Mária R. uzavreli s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste.

Boli obvinení z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného formou spolupáchateľstva. "Koncom februára tohto roku bol prokurátorovi po skončení vyšetrovania doručený spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor po preštudovaní a vyhodnotení spisového materiálu dospel k záveru, že sú splnené podmienky na konanie o dohode o vine a treste, nakoľko obaja obvinení sa ku skutku v plnej miere priznali a naplnili aj ostatné podmienky nevyhnutné na konanie o dohode o vine a treste. Dohoda o vine a treste bola uzatvorená 1. marca s oboma obvinenými. Ku konkrétnemu návrhu obsahu sa nebudeme v súčasnosti vyjadrovať nakoľko bude predmetom schvaľovania na Špecializovanom trestnom súde, ktorý o veci rozhodne. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes predložil návrh na schválenie dohody o vine a treste Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku (ŠTS)," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

O tom, či súd prijme, alebo neprijme dohodu o vine a treste bude rozhodovať sudca ŠTS v Pezinku pracovisko Banská Bystrica. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

Strážcovia zákona dostali oznámenie o náleze časti ľudského tela 9. júna minulého roka. Z vraždy 44-ročného Bratislavčana policajti ešte v júni obvinili 30-ročného Dušana O. z Bratislavy, ktorý sa ku skutku priznal. Koncom septembra však vyšetrovateľ v tomto prípade obvinil aj ďalšiu osobu - spomínanú Máriu R. "Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že k vražde došlo dňa 1. júna 2015 na Miletičovej ulici v Bratislave. Dnes už obvinená Mária R. mala po predchádzajúcej dohode s obvineným Dušanom O. s prísľubom poskytnutia sexuálneho aktu nalákať poškodeného 44-ročného Bratislavčana do pivničných priestorov na Miletičovú ulicu v Bratislave," uviedla v septembri minulého roka krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa polície počas orálneho sexu medzi v súčasnosti obvinenou ženou a poškodeným mužom čakal ukrytý v spoločných pivničných priestoroch obvinený Dušan, ktorý poškodeného napadol kuchynským nožom a sekáčom na mäso. "K rovnakému konaniu sa pripojila aj obvinená Mária. Po úmyselnom konaní osôb poškodený podľahol mnohopočetným bodným a bodno-rezným ranám po tele," doplnila Kurucová.

Podľa predbežnej správy z pitvy bol bezprostrednou príčinou smrti muža úrazovo-krvácavý šok pri mnohopočetných bodných a bodno-rezných poraneniach na rôznych častiach tela.

V nasledujúcich dňoch po obzvlášť závažnom zločine vraždy podľa polície spoločne obaja obvinení časti jeho tela povynášali do lesného porastu medzi Prístavný most a hrádzu, vedľa cyklotrasy.