Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Lamači sú cez víkend hody, v Novom Meste rozlúčka s kultúrnym letom

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Rozálske hody v centre Lamača na Malokarpatskom námestí sa začínajú už dnes o 17.00 h.

Bratislava 4. septembra (TASR) – Bratislavčania, ale i návštevníci hlavného mesta sa počas tohto víkendu môžu zabaviť na tradičných Rozálskych hodoch v Lamači, ale aj na derniérovom programe Kultúrneho leta 2015 v Novom Meste. V oboch prípadoch sa predstavia hudobné a tanečné skupiny, no na svoje si v rámci sprievodného programu prídu i deti.

Rozálske hody v centre Lamača na Malokarpatskom námestí sa začínajú už dnes o 17.00 h. "Priestor v programe dostanú i talentované deti z Lamača," informoval starosta mestskej časti Peter Šramko. Medzi hudobnými hosťami budú dnes Jadranka či Hudba ministerstva vnútra, v sobotu (5.9.) speváčka Janais, ale aj Olympic Revival. Posledný deň hodov v nedeľu (6.9.) bude patriť folklórnym súborom. Súčasťou podujatia bude aj ocenenie osobností z Lamača, nedeľňajšia slávnostná svätá omša i futbalový zápas.

Nové Mesto sa so svojím tohtoročným Kultúrnym letom začne lúčiť v sobotu popoludní. Namiesto pôvodného začiatku, naplánovaného na predpoludňajšiu 10.00 h, sa z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia začne program s atrakciami pre deti až o 14.00 h. "Popoludní o 15.00 h sa začína v amfiteátri Kuchajdy hlavný kultúrny program, na ktorom nebudú chýbať slávne elánovské hity v podaní Ota Kollmana, Polemic či Katka Knechtová," informoval novomestský hovorca Marek Tettinger. Na záver čaká návštevníkov vatra a laserová show.