Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Program Spoločne pre región podporí projekty sumou 30.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Program je určený na podporu lokálnych komunitných projektov s aktívnym zapojením obyvateľov vrátane zamestnancov košických oceliarní.

Košice 13. januára (TASR) - Grantový program Spoločne pre región podporí v tomto roku komunitné projekty na východe Slovenska celkovou sumou 30.000 eur. V poradí 17. ročník programu otvorila spoločnosť U. S. Steel Košice. Žiadosti o podporu je možné zasielať do 8. marca.

Program je určený na podporu lokálnych komunitných projektov s aktívnym zapojením obyvateľov vrátane zamestnancov košických oceliarní. Mimovládne neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja sa môžu uchádzať o finančnú podporu vo výške 3000 eur na projekty v štyroch oblastiach. "Podporené môžu byť aktivity zvyšujúce bezpečnosť vo všetkých oblastiach života, ochrana životného prostredia, zachovanie kultúrneho dedičstva, ako aj rozvojové aktivity pre deti a mládež. Vítané sú udržateľné riešenia realizované v partnerstve organizácií z viacerých sektorov," informovali oceliarne.

Výzva s kritériami, formulár žiadosti a povinné prílohy sú dostupné na webe hutníckej spoločnosti. Program podporil už 140 komunitných projektov celkovou sumou viac ako 351.000 eur.