Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Projekt EHMK príde zhodnotiť delegácia výboru EP pre kultúru

Košice sa vďaka titulu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) stávajú skutočným európskym centrom kultúry a umenia. Pri príležitosti slávnostného otvorenia prvej slovenskej Kunsthalle to povedal primátor mesta Richard Raši. Foto: TASR/František Iván

V programe je aj rokovanie s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Dušanom Čaplovičom.

Košice 14. júla (TASR) - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) z výboru pre kultúru a vzdelávanie prídu v pondelok (15. 7.) do Košíc, aby spoznali, ako sa mesto zhostilo úlohy Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK) 2013.

Počas troch dní sa oboznámia s projektmi EHMK, stretnú sa s predstaviteľmi mesta Košice, Košického samosprávneho kraja (KSK) a poslancami NR SR. V programe je aj rokovanie s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu Dušanom Čaplovičom.

Delegácia Výboru EP pre kultúru a vzdelávanie má možnosť porovnať dve hlavné európske mestá kultúry - Košice a Marseille. Na záver svojho pobytu, v stredu (17. 7.) v košickej Kunsthalle, vystúpia europoslanci na tlačovej konferencii. Hovoriť budú členovia výboru Nemka Petra Kammerevertová, Poliak Piotr Borys a Slovenky Monika Smolková a Katarína Neveďalová (obe Smer-SD).