Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Projekt najväčšej kompostárne na Slovensku je naďalej v procese EIA

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

EIA je komplexný proces, ktorý má niekoľko fáz. Až po ukončení tohto procesu a získaní záverečného stanoviska budeme informovať o ďalších krokoch, ozrejmila manažérka externej komunikácie OLO.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Projekt najväčšej kompostárne na Slovensku je naďalej v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Vybudovať ju chce bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorú vyzvali na doplnenie požiadaviek. Pre TASR to priblížila manažérka externej komunikácie OLO Zuzana Balková.

"EIA je komplexný proces, ktorý má niekoľko fáz. Až po ukončení tohto procesu a získaní záverečného stanoviska budeme informovať o ďalších krokoch," ozrejmila Balková. Podotkla, že mesto plánuje vybudovanie vlastného zariadenia na zhodnocovanie kuchynského bioodpadu, ktoré pomôže efektívne a ekologicky nakladať s týmto druhom odpadu.

Kompostáreň chcú vybudovať v mestskej časti Podunajské Biskupice v lokalite Vlčie hrdlo, v susedstve priemyselného areálu Slovnaft. V zariadení plánujú spracovávať biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad, bioodpad zo záhrad, parkov či z cintorínov. Taktiež odpad z trhovísk či drevo. Celková kapacita prevádzky kompostárne má byť 48.500 ton za rok.