Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Projekt Trenčianskej nadácie má objaviť nezvyčajné lavičky

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Trenčíne by mohli už čoskoro byť lavička zaľúbených, lavička pre pouličných básnikov, lavička osobností, lavička s príbehom, lavička, akú si len kto vie a chce predstaviť.

Trenčín 1. júla (TASR) – Vytvorenie siete príjemných miest a mapu neobyčajných lavičiek v Trenčíne je cieľom projektu Trenčianskej nadácie Pamodaj šťastia, lavička! TASR informovala správkyňa Trenčianskej nadácie Alena Karasová.

"Radi by sme vyzvali ľudí, aby sa pridali k nám v hľadaní miest v Trenčíne, ktorým lavička chýba a zároveň im dali možnosť spolupodieľať sa na vytvorení tohto malého verejného priestoru," uviedla Karasová. Výsledkom dlhodobého projektu, do ktorého chcú čo najviac zapojiť verejnosť, by mala byť mapa neobyčajných trenčianskych lavičiek. Ich počet nie je vopred ohraničený.

V Trenčíne by tak mohli už čoskoro byť lavička zaľúbených, lavička pre pouličných básnikov, lavička osobností, lavička s príbehom, lavička, akú si len kto vie a chce predstaviť. Lavička ako príjemný verejný priestor na zoznámenie sa, stretnutie, rozprávanie, oddychovanie, kochanie sa alebo udobrovanie.

"Ako dlho projekt potrvá, bude závisieť od ľudí. Kým budú mať záujem, lavičky na mape môžu stále pribúdať." Prvú plánujú osadiť v septembri. Bude to lavička Trenčianskej nadácie venovaná Žigmundovi Luxemburskému, významnej osobnosti, ktorá z mesta Trenčín urobila slobodné kráľovské mesto.