Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Prvá detská cyklistická jazda centrom Bratislavy si vyžiada obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Jazda sa začína o 16.00 h na Rybnom námestí a od Mosta SNP bude smerovať na Karadžičovu ulicu, cez Mlynské nivy, Košickú a Landererovu ulicu na Dostojevského rad a späť na Rybné námestie.

Bratislava 1. októbra (TASR) - V Bratislave sa v nedeľu popoludní uskutoční prvá detská cyklistická jazda, ktorá je venovaná deťom a mládeži. V širšom centre hlavného mesta treba preto počítať s krátkodobými obmedzeniami. Na sociálnej sieti o tom informuje bratislavská mestská polícia, ktorá vodičom odporúča, aby zvolili alternatívne trasy.

Jazda sa začína o 16.00 h na Rybnom námestí a od Mosta SNP bude smerovať na Karadžičovu ulicu, cez Mlynské nivy, Košickú a Landererovu ulicu na Dostojevského rad a späť na Rybné námestie. Trasa má približne päť kilometrov, vhodná je aj pre deti na odrážadlách či na bicykloch s pomocnými kolieskami.

"Poprosili by sme vodičov, aby v nedeľu od 16.00 do 18.00 h zvolili alternatívne trasy," odporúča mestská polícia.

Kidical Mass je organizovaná jazda na bicykloch pre rodiny s deťmi. Ide o spoločenskú akciu, ktorá podporuje bezpečnú jazdu na bicykli pre deti a ich rodičov a zároveň propaguje používanie bicyklov ako ekologickej a zdravej formy dopravy. Koná sa v rôznych svetových mestách.