Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prváci a predškoláci v Partizánskom dostanú ako motiváciu knihy

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Školáci majú k dispozícii už niekoľko rokov aj žiacku knižku, v ktorej nájdu informácie o meste, jeho histórii či pamiatkach aj s fotografiami.

Partizánske 2. septembra (TASR) - Do piatich základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Partizánske nastúpi budúci týždeň 1648 detí, päť materských škôl bude zase navštevovať 591 chlapcov a dievčat, z nich je 83 mladších ako tri roky. "Uspokojujeme tak požiadavky všetkých rodičov, ktorí bývajú na území mesta Partizánske a ich detičky majú od troch do šiestich rokov," skonštatoval pre TASR primátor mesta Jozef Božik.



Samospráva, ako ďalej zdôraznil Božik, dlhodobo garantuje nízky poplatok za MŠ, to znamená sedem eur za mesiac, pokiaľ ide o školské kluby detí, ide o sumu 3,50 eura. "Aj týmto spôsobom sa mesto snaží realizovať sociálnu politiku, orientovanú na mladé rodiny tak, aby sme im v čo najväčšej možnej miere mohli vyjsť v ústrety a vedeli garantovať služby v oblasti školstva s nízkou mierou doplácania," ozrejmil.

Prváci na začiatku školského roka dostávajú už niekoľko rokov od samosprávy aj darček v podobe knihy, ktorý je podľa Božika aj motiváciou na to, aby sa čo najrýchlejšie naučili abecedu a mohli si ju tak čo najskôr prečítať. "V tomto školskom roku je trošku zmena v tom, že okrem prváčikov novú knižku, ale iného razenia, dostanú aj všetci predškoláci. Jednu knižku zakupuje mesto spolu s materskými školami, ktoré sú v pôsobnosti mesta Partizánske a druhú knižku kupujem ja ako fyzická osoba," dodal.

Školáci, ktorí navštevujú ZŠ v Partizánskom, majú k dispozícii už niekoľko rokov aj žiacku knižku, v ktorej nájdu informácie o meste, jeho histórii či pamiatkach aj s fotografiami.