Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prváčikovia v Novom Meste dostanú od mestskej časti 35 eur na aktovku

Na snímke prváci počas prestávky. Foto: TASR/František Iván

Podľa schválených zásad môže o príspevok na aktovku požiadať rodina prváčika, ktorý nastupuje do školy v pôsobnosti mestskej časti a ktorého minimálne jeden z rodičov má trvalé bydlisko v Novom Meste.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Mestská časť Bratislava – Nové Mesto uľahčí rodinám prváčikov nástup do školy. Rodičom, ktorých deti v septembri nastúpia do prvých ročníkov novomestských základných škôl, poskytne mestská časť 35-eurový príspevok na nákup aktovky a školských potrieb.

"Nástup do školy znamená zásah do rodinných financií, preto som rád, že môžeme aj tento rok mladým rodinám štartovacím príspevkom odľahčiť ich rozpočty," povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.

Podľa schválených zásad môže o príspevok na aktovku požiadať rodina prváčika, ktorý nastupuje do školy v pôsobnosti mestskej časti a ktorého minimálne jeden z rodičov má trvalé bydlisko v Novom Meste. Do piatka 26. augusta o príspevok požiadali rodičia 159 detí, medzi ktorých sa rozdelí 5565 eur. Ďalší tak môžu urobiť v nasledujúcich dňoch.

Minulý rok takýto príspevok vyplatilo Nové Mesto 186 žiadateľom v celkovej sume 6510 eur. Finančnú výpomoc rodinám novomestských prvákov poskytuje samospráva od roku 2002.