Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Prvovoličky Dominika a Karolína z Trnavy majú pri voľbách vzor rodiny

Na snímke zľava prvovoličky Dominika a Karolína vhadzujú obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky v predčasných parlamentných voľbách v Trnave v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pri výbere strán, ktoré dostali ich hlas, pristupovali zodpovedne, kritériom bolo podľa Karolíny to, ako napĺňajú ich predstavy zasadiť sa o lepší život nastupujúcich generácií.

Trnava 30. septembra (TASR) - K mladým ľuďom v Trnave, ktorí v sobotu hlasujú vo voľbách prvý raz, patria aj 20-ročné sestry, dvojičky Karolína a Dominika Demovičové. V ich rodine, ako uviedli, je účasť na voľbách tradíciou a voliť chodia všetci a vždy.

Dievčatá si svoje voličské právo uplatnili spolu vo volebnej miestnosti na Obchodnej akadémii v Trnave. Povedali, že ich rodičia i ďalší rodinní príslušníci sa k voľbám postavili vždy zodpovedne a sú pre nich vzorom. Preto ísť v sobotu voliť bolo samozrejmosťou. Rozhodli sa pre dopoludnie, aby mali počas dňa priestor na plánované aktivity.

"Je to moja občianska povinnosť, kto iný ako ja má rozhodnúť o mojej budúcnosti," uviedla Karolína, študentka pedagogiky v Trnave. Pri výbere strán, ktoré dostali ich hlas, pristupovali zodpovedne, kritériom bolo podľa Karolíny to, ako napĺňajú ich predstavy zasadiť sa o lepší život nastupujúcich generácií.

Dominika, študentka cestovného ruchu v Nitre doplnila, že sa zúčastňuje na voľbách, lebo chce, aby sa Slovensko niekam pohlo, aby nestálo na jednom mieste. "Chcem, ako všetci ostatní lepšiu budúcnosť," povedala s tým, že k tomu môžu prispieť svojimi hlasmi aj mladí voliči a je preto podľa oboch sestier veľmi potrebné, aby mladí išli voliť v čo najväčšom počte.