Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prvým kandidátom na post predsedu Bratislavského kraja je J. Uhler

Na archívnej snímke Jozef Uhler. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na riadenie kraja má podľa vlastných slov dostatok skúseností, a to najmä z komunálnej politiky na úrovni Bratislavy.

Bratislava 14. júna (TASR) – Bratislavský mestský poslanec a zástupca starostu mestskej časti Jarovce Jozef Uhler bude kandidovať v budúcoročných voľbách do orgánov samosprávnych krajov na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Svoju kandidatúru oznámil dnes s tým, že svoje skúsenosti z komunálnej politiky chce "pretaviť do exekutívy". "Viem, kam treba kraj potiahnuť a som presvedčený, že veci sa dajú robiť lepšie ako doteraz," skonštatoval Uhler.

Vo voľbách bude kandidovať ako nezávislý. Neuchádza sa o podporu žiadnej z politických strán či hnutí. Počas leta plánuje stretávať sa so starostami, primátormi i významnými osobnosťami regiónu. "Chcem s nimi prebrať ich vízie, ťažkosti a pohľad na budúcnosť ich obce či mesta, aby som mohol na jeseň pripraviť program, ktorý bude reálny," priblížil.

Uhler tvrdí, že nechce stavať vzdušné zámky, ale verejnosti plánuje predostrieť reálne veci, ktoré budú za štyri roky splniteľné. "Myslím si, že župa nemá súperiť s obcami a mestami vo svojom regióne, ale má s nimi úzko spolupracovať. Chcem, aby ľudia, ktorí sa v Bratislavskom kraji nenarodili, tu našli svoj domov a aby tí, ktorí tu žijú od detstva, nehľadali svoju budúcnosť za hranicami regiónu," uviedol.

Na riadenie BSK má podľa vlastných slov dostatok skúseností, a to najmä z komunálnej politiky na úrovni Bratislavy, ktorá má viac ako 400.000 obyvateľov. "Myslím si, že tie skúsenosti viem pretaviť do kraja, ktorý má takmer 700.000 obyvateľov. Je to veľmi podobné. Nie som župným poslancom, ale sledujem, čo sa na župe deje a konkrétne kroky predstavím na jeseň, keď reálne spoznám problémy, ktoré v regióne sú," skonštatoval. Uhler však chce, aby nastal v rámci BSK posun najmä v oblasti dopravy, školstva, sociálnych vecí, cestovného ruchu či čerpania eurofondov.