Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prvý nočný beh Košicami si vychutnal primátor Raši

Košický primátor Richard Raši Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem množstva Slovákov či košického primátora, si Night run užili aj Francúzi, Angličania, Maďari či Poliaci.

Košice 8. septembra (TASR) - Stovky bežcov sa v piatok 7. septembra zapojili do prvého nočného behu ulicami Košíc. Okrem množstva Slovákov či košického primátora Richarda Rašiho, si Night run užili aj Francúzi, Angličania, Maďari či Poliaci.

Ako informovala Ľubica Reváková z organizačného tímu podujatia, počet zaprezentovaných účastníkov nočného behu dosiahol číslo 610. Trať dlhú deväť kilometrov zdolal ako prvý Jozef Urban s časom 0:28:48. "Takéto večerné behy milujem. Pocity sú krásne. Prišiel som sem v rámci prípravy na Medzinárodný maratón mieru, takže verím, že mi forma zostane," poznamenal spomínaný pretekár.

Prvou ženou v cieli bola patrónka Night runu, bežkyňa Katarína Bérešová. Trať zabehla za čas 0:33:39, avšak svoje víťazstvo napokon venovala druhej najrýchlejšej bežkyni. Ženskou víťazkou Night runu sa tak stala Monika Kubáková s časom 0:37:27. "Nie som profesionálna bežkyňa, takže som prekvapená, ako som dopadla. Človek sa na trati cítil ako taký nočný vták. Ľudia boli úžasní, robilo to zázraky s mojím výkonom," konštatovala Kubáková.

Night run odbehlo aj 26 súťažných družstiev. Najrýchlejší bol Urban team s časom 0:30:58. Na bežeckom podujatí sa zúčastnil aj primátor Košíc Richard Raši. Hoci mu jednotka na tričku nepriniesla prvenstvo, v cieli bol so svojím výkonom spokojný.

"Zvládol som to napriek jednej kríze. Časovo sme šli pod päť minút, čo si myslím, že pre nás amatérov, je to dobrý čas. Asi na šiestom kilometri som mal pocit, že nohy sa už ďalej nepohnú. Našťastie sme behali piati z magistrátu pokope, takže sme sa navzájom povzbudzovali."