Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prvým kandidátom na post primátora Zlatých Moraviec je M. Cimmermann

Erb mesta Zlaté Moravce Foto: Heraldický register

Voľby nového primátora Zlatých Moraviec sa budú konať v sobotu 9. apríla.

Zlaté Moravce 7. januára (TASR) – Prvým kandidátom, ktorý oficiálne ohlásil svoj úmysel uchádzať sa o post primátora Zlatých Moraviec, je 30-ročný právnik Michal Cimmermann. Jeho kandidatúru v jarných voľbách podporuje klub nezávislých mestských poslancov, ktorého je Cimmmermann členom.

„Rozhodli sme sa tak, pretože je veľmi aktívny, či už v práci v občianskom združení, v ďalších verejných funkciách a takisto veľmi aktívne pristupuje k tvorbe uznesení a mnohých materiálov, ktoré predkladáme na rokovania mestského zastupiteľstva. Zastávame názor, že nastal ten správny čas, aby sa do vedenia mesta posadil človek, ktorý bude robiť zodpovednú komunálnu politiku, súčasťou ktorej budú aj tvrdšie ozdravné opatrenia,“ uviedol predseda klubu nezávislých poslancov v zlatomoravskom mestskom zastupiteľstva Roman Šíra.

Podľa Cimmermanna je veľmi dôležité zastaviť v budúcom období spory medzi poslaneckým zborom a vedením mesta. „Som veľmi rád, že moji kolegovia mi dali túto dôveru, aj keď priznám sa, vzhľadom na situáciu v meste, ktorá tu momentálne panuje, to určite nebude jednoduché. Môžem povedať, že vôbec prvýkrát v histórii mesta sa stalo niečo podobné, že kolegovia poslanci podporili ďalšieho kandidáta na post primátora zo svojich radov. Toto považujem za plus a dôkaz toho, že viem nájsť spoločnú reč aj s ostatnými poslancami, čo tu v minulosti chýbalo,“ skonštatoval Cimmermann.



Detaily svojho volebného programu zatiaľ prezrádzať nechcel. K jeho hlavným bodom však bude patriť šetrenie na mestskom úrade i v mestských podnikoch, výstavba nájomných bytov, aktualizácia územného plánu a vytvorenie priestoru pre priemyselnú zónu, oprava Župného domu a Migazziho kaštieľa, podpora športu, odpolitizovanie mestských novín, spolupráca s podnikateľskými subjektmi, podpora mestských častí a obsadzovanie postov v mestských inštitúciách pomocou verejných výberových konaní. Ako doplnil, k jeho prioritám bude patriť aj zachovanie mestskej nemocnice.

Obyvatelia Zlatých Moraviec si budú voliť novú hlavu mesta, pretože bývalá primátorka Serafína Ostrihoňová musela zo svojej funkcie odstúpiť potom, ako ju Krajský súd v Nitre odsúdil na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky. Súd uznal Ostrihoňovú a podnikateľa Viliama Ondrejku za vinných z prečinu podvodu formou spolupáchateľstva. Mali sa ho dopustiť pri prevode pozemkov pod priemyselným parkom. Voľby nového primátora Zlatých Moraviec sa budú konať v sobotu 9. apríla.