Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Peter Pipák zložil poslanecký sľub

Na archívnej snímke Milan Majerský. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predseda PSK Milan Majerský odovzdal Pipákovi osvedčenie o zvolení za poslanca, uviedla hovorkyňa kraja D. Jeleňová.

Prešov 20. januára (TASR) - Na štvrtkovom zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zložil sľub nový poslanec Peter Pipák. Do funkcie poslanca nastúpil ako prvý náhradník vo volebnom obvode 2 Humenné za poslanca Ivana Hoptu, ktorému zanikol mandát 21. decembra 2021 po náhlom úmrtí. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Pipák získal ako náhradník najväčší počet platných hlasov (2658) vo volebnom obvode, v ktorom mandát zanikol, čo vyplýva zo zápisnice volebnej komisie PSK zo 4. novembra 2017.

"Predseda PSK Milan Majerský odovzdal Pipákovi osvedčenie o zvolení za poslanca a zastupiteľstvo PSK ho zvolilo aj do funkcie člena komisie školstva, mládeže, telesnej výchovy a športu," povedala Jeleňová.

Humenčan Peter Pipák má 43 rokov. V minulosti pôsobil na tamojšom mestskom úrade. V komunálnych voľbách v roku 2018 sa za stranu SNS uchádzal o post primátora. Svojej kandidatúry sa však vzdal v prospech Miloša Merička, ktorý vo voľbách zvíťazil. Aktuálne zastáva pozíciu hlavného kontrolóra v meste Humenné.