Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Psychiatrická nemocnica v Michalovciach je v havarijnom režime

úrka, spojená so silným nárazovým vetrom, ktorá sa 9.júna 2012 v skorých ranných hodinách prehnala Zemplínom, napáchala najväčšie škody v Michalovciach.Na snímke poškodená strešná krytina na budove psychiatrickej liečebne na ulici A. Hrehovčíka. Foto: TASR/Roman Hanc

Škody, ktoré spôsobila Psychiatrickej nemocnici víkendová búrka, by nemali presiahnuť 200-tisíc eur.

Michalovce 11. júna (TASR) - Michalovcami sa počas uplynulého víkendu prehnala búrka sprevádzaná silným nárazovým vetrom. Prírodný živel napáchal na území mesta najväčšie škody na objekte Psychiatrickej nemocnice. Zdravotnícke zariadenie momentálne funguje v havarijnom režime.

Ako TASR informoval riaditeľ nemocnice Vladimír Lesník, silný vietor strhol v sobotu (9.6.) ráno strechu zdravotníckeho zariadenia spolu s časťami jej dreveného krovu. Nemocnica prijala v tejto súvislosti niekoľko opatrení. Jedným z nich bol zákaz vychádzania pacientov z objektu a príchodu návštev do jej areálu.

"Krízový štáb v nedeľu (10.6.) večer rozhodol, že po odstránení najväčších problémov, teda toho, čo mohlo ohrozovať pacientov, je od dnešného dňa od 08.00 h povolený vstup návštev do areálu nemocnice, ale iba cez jej hlavný vchod. Zadný areál je ešte uzavretý, keďže sa tam stále nachádza množstvo úlomkov zo strechy," poznamenal Lesník.

Ako dodal, časti zničenej strechy z vonkajšieho priestranstva pri nemocnici zatiaľ úplne neodpratali, pretože očakávajú likvidátora poistnej udalosti. "Neradi by sme niečo zbytočne urýchlili," poznamenal riaditeľ. V tejto súvislosti uviedol, že pohyb pacientov je momentálne obmedzený iba na menšiu časť nemocničného areálu.

Poškodenie strechy si v nedeľu vzhľadom na nepriaznivé počasie vyžiadalo sťahovanie najvyššieho poschodia nemocnice. "Po búrkach tam začalo zatekať. Pacientov sme teda presťahovali do náhradných priestorov," uviedol Lesník s tým, že vzhľadom na upravený režim zdravotnícke zaradenie momentálne nových pacientov neprijíma. Akútne a neodkladné prípady sú preto prevážané do nemocníc v Trebišove a Košiciach.

Škody, ktoré spôsobila Psychiatrickej nemocnici víkendová búrka, by nemali podľa Lesníkových slov presiahnuť 200.000 eur. Oprava poškodenej strechy odštartuje v týchto dňoch. "Predpokladám, že do dvoch-troch týždňov bude objekt prekrytý. Nejaký čas zároveň potrvá, kým zatečené priestory dáme do normálneho stavu," uzavrel riaditeľ nemocnice.