Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Putovná výstava v Galérii I. Vysočana približuje deťom hrou čítanie

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Putovnú výstavu pripravilo mesto, KaSS v Prievidzi a Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v spolupráci s neziskovou organizáciou Osmijanko.

Prievidza 7. novembra (TASR) - Čítanie prostredníctvom hry približuje putovná výstava v Meštianskom dome v Prievidzi Osmijankova literárna záhrada. Deti i starší čitatelia sa cez záhradnícku prácu do 2. decembra zoznámia i s dielami Kristy Bendovej, Tomáša Janovica, Miroslava Válka a Pavla Országha Hviezdoslava. TASR o tom informovala referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.

"Osmijankova záhrada je otvorenou čitárňou. Na deti v nej čaká Rozprávkovník Kristy Bendovej, Šifrovník na odkliatie princeznej, Fantazmagorika knihoplodá s rozprávkovými hrdinami, vzácne Knihokvety plné snov a túžob, Osmimetrovnica kráľovská, Veršoplôtiky Tomáša Janovica, Miroslava Válka i Pavla Országha Hviezdoslava, Košatý strom i záhradný Peliešok," opísala Pekárová.

Návštevníci na výstave podľa nej poskladajú rozprávkový strom, veršoplôtiky, prejdú sa močiarom, vylúštia šifru, odhalia, koho skrýva bútľavý strom, zasejú semienka vlastného knihokvetu či premenia cintľavý pahýľ na košatý strom.

Putovnú výstavu pripravilo mesto, KaSS v Prievidzi a Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v spolupráci s neziskovou organizáciou Osmijanko.