Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

R. KALIŇÁK O SUMMITE: V piatok cestu do Bratislavy radšej odložte

Pohľad na operačné stredisko krízového štábu - centrálneho riadenia bezpečnostných opatrení pred piatkovým summitom lídrov štátov Európskej únie v Bratislave 14. septembra 2016. FOTO TASR - Vladimír Benko/MV SR Foto: TASR Vladimír Benko

Opatrenia sú podľa ministra vnútra masívne a v mnohých prípadoch môže dôjsť aj k zásadným dopravným obmedzeniam.

Bratislava 14. septembra (TASR/Tablet.TV) – Minister vnútra SR Robert Kaliňák považuje situáciu ohľadom bezpečnostných opatrení počas piatkového neformálneho (16.9.) summitu lídrov členských krajín EÚ za mimoriadne náročnú. Podľa jeho slov je do nich zapojených historicky najviac bezpečnostných zložiek. Presné číslo uviesť odmietol, má ísť však o niekoľko tisíc policajtov, vojakov či hasičov. Šéf rezortu vnútra to uviedol na dnešnom brífingu v Bratislave.




Kaliňák tak požiadal mimobratislavských obyvateľov, aby, pokiaľ je to len trochu možné, v piatok návštevu hlavného mesta odložili. „Obyvatelia Bratislavy, ak majú možnosť, aby využili tento predĺžený víkend na pobyt mimo Bratislavy. Zjednoduší to situáciu nielen nám, ale aj im,“ povedal Kaliňák.

Na snímke minister vnútra SR Robert Kaliňák
Foto: TASR Erika Ďurčová


Opatrenia sú podľa neho mimoriadne masívne a v mnohých prípadoch môže dôjsť aj k zásadným dopravným obmedzeniam, ktoré sa neodzrkadlia len na tých ťahoch, ktoré budú uzavreté, ale aj na vedľajších cestách. „Priepustnosť dopravy v Bratislave bude naozaj minimálna,“ doplnil minister.

Pohľad na operačné stredisko krízového štábu - centrálneho riadenia bezpečnostných opatrení pred piatkovým summitom lídrov štátov Európskej únie v Bratislave 14. septembra 2016. FOTO TASR - Vladimír Benko/MV SR
Foto: TASR Vladimír Benko/MV SR


Podľa neho má však Slovensko jedinečnú príležitosť hostiť úspešný summit a musí urobiť všetko pre to, aby sa naozaj ukázalo v tom najlepšom svetle a občanom sa za nepohodlie ospravedlnil.