Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

R. Rybníček potrebuje nové auto, poslanci mu naň odklepli 35-tisíc eur

Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom kúpy nového automobilu je podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej nespoľahlivosť a častá poruchovosť súčasného automobilu Audi 6.

Trenčín 30. novembra (TASR) – Trenčiansky primátor Richard Rybníček (nezávislý) bude mať nové služobné auto. Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom štvrtkovom (29.11.) mimoriadnom zasadnutí schválili zámer vyhlásiť verejné obstarávanie na nákup nového automobilu v maximálnej sume 29.100 eur bez DPH (takmer 35.000 s DPH).

Dôvodom kúpy nového automobilu je podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej nespoľahlivosť a častá poruchovosť súčasného automobilu Audi 6. Automobil má už deväť rokov a najazdených 323.000 kilometrov.

„Jeho prevádzka je vysoko neekonomická najmä z dôvodu častých opráv a spotreby, ktorá sa pohybuje na úrovni 14 litrov na 100 kilometrov. O nespoľahlivosti auta, ktoré dnes využíva primátor na pracovné cesty, svedčí aj fakt, že počas uplynulých štyroch mesiacov museli dvakrát privolať odťahovú službu, lebo auto zlyhalo priamo na diaľnici. Náklady na opravu za posledné tri roky dosahujú sumu takmer 6000 eur,“ doplnila Ságová s tým, že staré auto zrejme ponúkne mesto na predaj v elektronickej aukcii.