Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

R. SOBOTA: Nový bazén na Kurinci tento rok nebude

Podľa plánov chcela samospráva Rimavskej Soboty už v tretej tohtoročnej sezóne napúšťať súčasný 20 metrový bazén obyčajnou chladnou vodou.

Rimavská Sobota 19. mája (TASR) - Nový bazén v rekreačnej oblasti Zelená voda - Kurinec v Rimavskej Sobote tento rok ešte nebude. Ako pre TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, areál s vrtom termálnej vody chátral niekoľko rokov. Samospráva ho začala využívať na rekreačné účely, no pre nezhody v mestskom zastupiteľstve nepokračujú takým tempom, ako si primátor naplánoval.

V rekreačnej oblasti Kurinec dala minulý rok návštevníkom do užívania nový, kompletne vybavený autokemping. Plánovali aj stavbu tobogánu, no zastupiteľstvo súhlasilo v rozpočte len s peniazmi na vybudovanie dopadového bazéna. Peniaze na demontáž a montáž šmýkačky už nenašli. Tento rok sa mali návštevníci kúpať v novom bazéne. Stavbu 50 metrového bazéna začali 15. septembra 2012. "Oficiálny rozpočet na stavbu bazéna je 1,7 milióna eur. Keďže väčšina prác bude prebiehať svojpomocne v rámci mestských služieb, stavba bazéna bude v skutočnosti podľa mojich plánov stáť 333.000 eur. V rozpočte mesta na rok 2012 poslanci odsúhlasili na stavbu sumu 100.000 eur. V tomto roku som žiadal 233.000 eur na realizáciu projektu. Pravda je však taká, že pôvodný návrh rozpočtu poslanci koncom minulého roka neodsúhlasili, ďalšie dva návrhy boli stiahnuté z rokovania, až napokon sa vrátili k pôvodnému návrhu, ktorý však odhlasovali s časovým odstupom niekoľkých mesiacov," vysvetlil Šimko.

Podľa plánov chcela samospráva Rimavskej Soboty už v tretej tohtoročnej sezóne napúšťať súčasný 20 metrový bazén obyčajnou chladnou vodou. Nový 50 metrov dlhý bazén mal využívať termálnu vodu. Takto chceli vyhovieť širšiemu spektru návštevníkov. "Oneskorenie rozpočtu spôsobilo, že sme nemohli začať so súťažou na dodávku prác už skôr. Teraz plynú lehoty, aby sa o zákazku mohli uchádzať firmy s najlepšou ponukou. Následne nás čaká vyhodnotenie a odobrenie súťaže. Až potom sa začne betónovať a izolovať. Túto sezónu teda budeme ešte bez 50 metrového bazéna," dodal primátor Rimavskej Soboty.