Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Po stavbe objazdu v Rimavskej Sobote sú pri sebe dva priechody

Na snímke kruhový objazd na križovatke Malohontskej a Jánošíkovej ulice v Rimavskej Sobote. Foto: FOTO TASR - Branislav Caban

Na nadbytočnosť dvoch priechodov v takom krátkom úseku upozornil mestský poslanec Miroslav Bitala, podľa ktorého to okrem iného spôsobuje dopravné komplikácie.

Rimavská Sobota 14. marca (TASR) – Dva priechody pre chodcov v úseku približne desiatich metrov vznikli na Jánošíkovej ulici v Rimavskej Sobote po vybudovaní kruhového objazdu na križovatke tejto komunikácie s Malohontskou ulicou. Na nadbytočnosť dvoch priechodov v takom krátkom úseku upozornil mestský poslanec Miroslav Bitala, podľa ktorého to okrem iného spôsobuje dopravné komplikácie.

„Keď idete z kruhového objazdu smerom na Jánošíkovu ulicu k sídlisku Rimava, sú tam dva priechody. Stalo sa mi tam napríklad, že som prešiel prvý priechod a dával som prednosť chodcom na druhom. Musel som však vtedy zastať na tom prvom,“ priblížil poslanec, podľa ktorého je potrebné jeden z priechodov zrušiť.

Primátor Jozef Šimko sa podľa vlastných slov už bol na inkriminované miesto pozrieť. „Jednoznačne zvážime, či prvý alebo druhý priechod zrušíme. Jeden sa zrušiť musí, nemôžu byť od seba pár metrov,“ konštatoval primátor, podľa ktorého novší z priechodov vybudovali na základe projektovej dokumentácie objazdu a nevšimli si, že jeden starší už na tomto mieste existuje.