Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Študenti sa opäť stretnú na festivale odborných zručností FourFest

Na archívnej snímke súťažiaci na festivale Fourfest v Rimavskej Sobote, 13. júna 2019. Foto: EASYFOTO TASR - Branislav Caban

Na v poradí 13. ročníku festivalu FourFest sa zúčastnia študenti slovenských odborných škôl i z krajín Vyšehradskej štvorky (V4).

Rimavská Sobota 20. apríla (TASR) – Po dvoch rokoch poznačených pandémiou nového koronavírusu sa v Rimavskej Sobote opäť uskutoční festival odborných zručností FourFest. TASR o tom informoval Jaroslav Bagačka, riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote, ktorá podujatie organizuje.

Na v poradí 13. ročníku festivalu FourFest sa zúčastnia študenti slovenských odborných škôl i z krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Súťažiť budú v ôsmich kategóriách v priestoroch Domu kultúry v Rimavskej Sobote a v miestnom hoteli.

"Hlavnými myšlienkami festivalu sú konfrontácia zručností, výmena skúseností a nadväzovanie priateľstiev škôl, ktoré patria do V4. FourFest bude mať tradičný formát, keď sa bude súťažiť v kategóriách kuchár, čašník, barman, barista, someliér, kaderník, kozmetik a obchodný pracovník," priblížil Bagačka.

Záštitu nad súťažami, ktoré sa uskutočnia 10. mája, prevzal predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter, nad priebehom súťaží bude dohliadať odborná porota. Súčasťou festivalu je i sprievodný kultúrny program, ktorý SOŠOS organizuje 9. mája. Chýbať nebude ani súťaž vo varení tradičných jedál, pričom tento rok bola za súťažné jedlo zvolená fazuľovica.