Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V nemocnici v Rimavskej Sobote sa vlani narodilo desať dvojčiat

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Zdravotníci sa počas uplynulých mesiacov stretli aj niekoľkými náročnými pôrodmi.

Rimavská Sobota 25. januára (TASR) - V nemocnici v Rimavskej Sobote sa vlani desiatim mamičkám narodili dvojičky. Lekári počas roka riešili aj komplikované pôrody, v jednom prípade musela pacientka pre masívne popôrodné krvácanie dostať celkom 22 konzerv krvi. TASR o tom informovala Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete Penta Hospitals SK, do ktorej rimavskosobotská nemocnica patrí.

V nemocnici v Rimavskej Sobote prišlo vlani na svet 907 detí, pri desiatich pôrodoch sa narodili dvojičky. Zdravotníci sa počas uplynulých mesiacov stretli aj niekoľkými náročnými pôrodmi. Jedným z nich bola napríklad záchrana druhorodičky, u ktorej sa obyčajný pôrod skomplikoval a bol nutný cisársky rez.

"Ďalšou komplikáciou bolo masívne popôrodné krvácanie zapríčinené poruchami nidácie placenty. Pacientka bola následne trikrát reoperovaná pre opakované krvácania spôsobené poruchou zrážanlivosti krvi. V nemocnici sa o ňu staral celý tím lekárov a sestier z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, hematologického oddelenia a v neposlednom rade gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia," priblížil riaditeľ rimavskosobotskej nemocnice Dušan Suchý.

Nemocnica na prípade spolupracovala aj s hematologickým oddelením v Bratislave, pacientka dostala celkom 22 konzerv krvi a iných náhrad. Z nemocnice napokon mamička i jej dieťa odchádzali zdravé.