Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Takáča nahradí v rade trenčianskeho Kreatívneho inštitútu Máčeková

Na archívnej starostka obce Uhrovec Zuzana Máčeková. Foto: TASR

Takáč požiadal o uvoľnenie z pozície člena dozornej rady z dôvodu pracovnej vyťaženosti. Máčeková je rovnako poslankyňou Zastupiteľstva TSK a starostkou obce Uhrovec.

Trenčín 3. júla (TASR) - Poslanca Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Richarda Takáča nahradí v dozornej rade neziskovej organizácie Kreatívny inštitút Trenčín Zuzana Máčeková. Výmenu schválili na pondelkovom zasadnutí krajskí poslanci.

Podľa vedúceho právneho oddelenia Úradu TSK Tomáša Baláža, nezisková organizácia Kreatívny inštitút Trenčín vznikla za účelom organizácie a koordinácie aktivít v súvislosti s úspešnou kandidatúrou mesta Trenčín na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Zastupiteľstvo TSK schválilo založenie neziskovej organizácie, ako aj zakladaciu listinu a štatút a prvých členov správnej rady a dozornej rady neziskovej organizácie. V dozornej rade má dvoch zástupcov mesto Trenčín a dvoch TSK.

Členstvo v dozornej rade je dobrovoľnou a neplatenou funkciou. Členovi dozornej rady patrí náhrada preukázaných výdavkov, ktoré mu vznikli pri výkone jeho funkcie podľa osobitného predpisu.

Takáč požiadal o uvoľnenie z pozície člena dozornej rady z dôvodu pracovnej vyťaženosti. Máčeková je rovnako poslankyňou Zastupiteľstva TSK a starostkou obce Uhrovec. Takáčovi sa skončí členstvo v dozornej rade 5. júla, Máčeková sa stane oficiálne jeho členkou o deň neskôr.