Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

TRNAVA: Rada mládeže vyhlási Animátora roka 2016

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Ocenenie je udelením uznania za prácu s mládežou vo voľnom čase.


Trnava 11. decembra (TASR) – Laureátov v poradí už desiatej ceny Animátor roka vyhlásia dnes v Trnave. Na galavečere v Divadle Jána Palárika si prevezmú ocenenie Rady mládeže (RM) Trnavského kraja najlepší dobrovoľní pracovníci s mládežou v troch kategóriách. Na cenu Animátor roka je navrhnutý Matej Riedlmajer z Trnavy, na Pracovníčku s mládežou Mária Surmajová z Trnavy a na udelenie ocenenia za celoživotné dielo Seničan, herec Ján Slezák.

"Ocenenie je udelením uznania za prácu s mládežou vo voľnom čase. Pojmom animátor sa označujú ľudia, ktorí vymýšľajú program pre deti, organizujú pre ne tábory, poobedné krúžky, neformálne vzdelávania, hry, odovzdávajú im svoje skúsenosti a tí najlepší aj svoje srdce. Svoje aktivity robia bez nároku na honorár, ich odmenou sú vysmiate tváre detí," uviedla pre TASR Miroslava Dudášová z RM.

RM, spojená s Trnavským samosprávnym krajom do Združenia pre podporu detí a mládeže, verí, ako dodala Dudášová, že animátori si zaslúžia uznanie väčšie ako prosté slovo ďakujem. Preto pred desiatimi rokmi pristúpili k udeľovaniu výročných cien.

Matej Riedlmajer zaujal ako vedúci spoločenstva Tulipánci, kde pripravuje letné tábory, posedenia a mnohé iné aktivity. "Je to inšpiratívny mladý človek, ktorý nepozná hranice pri akciách venovaných deťom a mládeži," konštatovala Dudášová. Vychovávateľka na školskom internáte Mária Surmajová vo svojom voľnom čase nacvičuje so žiakmi divadlo, organizuje pre žiakov návštevy divadiel, výstav, kurzy zdravej stravy a ďalšie podujatia. Jána Slezáka navrhli na udelenie ocenenia za jeho doterajšiu, už 23-ročnú prácu s mládežou, bol zakladajúcim členom organizácie Záhorácky Fénix. Veľmi aktívne sa podieľal na voľnočasových aktivitách jej členov a už aj ako muzikálový herec a spevák sa podieľal na organizácii kultúrnych, športových a najmä turistických aktivít.