Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Rada pre zelené budovy bude spolupracovať s mestskou časťou Nové mesto

Slovenská rada pre zelené budovy podpísala memorandum o spolupráci s mestskou časťou Bratislava–Nové mesto Foto: TABLET.TV

Podľa starostu, Rudolfa Kusého je cieľom, aby verejné budovy, ktoré sú v správe mestskej časti boli prevádzkované efektívnejšie a ekonomicky úspornejšie.

Bratislava 29. januára (TABLET.TV) - Slovenská rada pre zelené budovy oslávila vo štvrtok 28. januára 2016 piaty rok svojho pôsobenia na Slovensku. Na svojom výročnom Green Business Clube privítala viac ako stovku hostí z radov členských spoločností SKGBC, zástupcov štátnej a verejnej správy, veľvyslanectiev, akademikov a spoločností podporujúcich jej aktivity.

Výkonný riaditeľ SKGBC, Ladislav Piršel, privítal vzácnych hostí a pripomenul hlavné medzníky krátkeho, ale veľmi intenzívneho pôsobenia SKGBC na slovenskom trhu. Zdôraznil dôležitosť jej globálneho pôsobenia a čerpania inšpirácií aj zo zahraničia. To potvrdila aj prítomnosť pani Andrei Reimer, členky mestskej rady mesta Vancouver a pána Thomasa Muellera, prezidenta kanadskej rady pre zelené budovy, ktorý je zároveň jedným z najvýznamnejších odborníkov v oblasti udržateľnej výstavby.



Prítomným sa prihovoril aj minister životného prostredia, Peter Žiga, ktorý združeniu vyjadril podporu aj vo vzťahu ku klimatickým zmenám a záväzkom, ktoré Slovensko prijalo.

Na podujatí bolo podpísané aj Memorandum o spolupráci s mestskou časťou Bratislava – Nové mesto. Cieľom starostu, Rudolfa Kusého, je aby verejné budovy, ktoré sú v správe mestske časti boli prevádzkované efektívnejšie a ekonomicky úspornejšie.