Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Radnica v Želiezovciach prepustí dvoch mestských policajtov

Radnica v Želiezovciach, ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

O prácu prídu dvaja príslušníci mestskej polície.

Želiezovce 6. júla (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Želiezovciach bude prepúšťať. Pre úsporné opatrenia dôjde k zrušeniu jednej neobsadenej a dvoch obsadených pracovných pozícií. Reálne tak o prácu prídu dvaja príslušníci MsP.

Podľa slov náčelníka mestskej polície Branislava Alakšu je zníženie počtu policajtov navrhované iba ako dočasné riešenie. "Do doby, kým sa zlepší ekonomická situácia mesta. Obyvatelia nášho mesta potrebujú nestranný profesionálny poriadkový útvar," uviedol Alakša.

Podľa slov primátora Želiezoviec Ondreja Juhásza si hospodárska situácia mesta vyžaduje tvrdé úsporné opatrenia. Ako pripomenul, radnica už znižovala stavy zamestnancov mestského úradu i vo svojich príspevkových organizáciách. Dôvodom na šetrenie je podľa Juhásza hlavne zadlženie mesta. "Máme 7500 obyvateľov a mesačnú splátku dlhu 30.000 eur. Každý ekonóm si vie spočítať, že na takéto mesto je to neúmerné zadlženie. Musíme mestské financie skonsolidovať. Momentálne sme na tom tak, že výdavky i príjmy máme v rovnováhe a máme na základné funkcie mesta," povedal primátor.

Pracovný pomer sa podľa Juhásza ukončí tým príslušníkom MsP, ktorí majú podpísané zmluvy na dobu určitú. "Končia sa im v septembri a nebudú ďalej predĺžené. Budeme sa snažiť, aby zostali len tí najlepší, aj keď podľa môjho názoru v Želiezovciach mestská polícia ani veľmi nie je potrebná a bezpečnosť dokáže v plnej miere zabezpečiť aj Policajný zbor," dodal Juhász.