Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Radnicu v Šali čaká rekonštrukcia, mestskí úradníci sa sťahujú

Na snímke mesto Šaľa. Foto: teraz.sk

Služby pre občanov budú zabezpečené v rámci rovnakých úradných hodín, ale v náhradných priestoroch.

Šaľa 8. novembra (TASR) – Na budove Mestského úradu v Šali sa už čoskoro začnú rekonštrukčné práce. Zamestnanci magistrátu sa už postupne začali sťahovať zo svojich pracovísk do náhradných priestorov, v ktorých budú pôsobiť až do ukončenia opráv.

Podľa slov primátora Šale Jozefa Belického bude výsledkom rekonštrukcie väčší komfort pre obyvateľov i úradníkov magistrátu. "Úrad sa sťahuje, aby sme sa vrátili do nových, modernejších priestorov. Táto zmena nie je len kvôli lepším podmienkam pre úradníkov a nižším nákladom na energie, ale je aj pre občanov. Služby budeme poskytovať v modernejších priestoroch, na prízemí bude klientske centrum, v budove bude výťah," povedal Belický.

Služby pre občanov budú zabezpečené v rámci rovnakých úradných hodín, ale v náhradných priestoroch. Zamestnanci sa presťahujú na štyri miesta, ktoré sa magistrát snažil vybrať tak, aby boli čo najbližšie k mestskému úradu. "Evidencia obyvateľstva, matrika, pokladňa a overovanie podpisov bude od 20. novembra v budove Základnej školy Petra Pázmánya, ktorá sa nachádza oproti mestskému úradu. Časť oddelení nájde útočisko od 13. novembra v budove kultúrneho domu, napríklad aj Stavebný úrad, sociálny referát či útvar hlavného kontrolóra," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Školský úrad sa podľa jej slov už presťahoval do priestorov Základnej školy J. C. Hronského na Krátkej ulici. "Najväčšia časť úradu, vrátane kancelárie primátora a prednostky mesta sa premiestni do bývalých priestorov Mestskej ekologickej teplárne, známej ako bývalý mestský bytový podnik," pripomenula Kollerová.

Ako doplnila, súčasťou stavebných prác bude zateplenie obvodového plášťa budovy mestského úradu, výmena dverí, okien a vzduchotechniky. Projekt počíta aj s výmenou rozvodov ústredného kúrenia a elektroinštalácie. Rekonštrukcia takmer 30-ročnej budovy bude trvať približne rok. "Podstatnú časť nákladov zaplatí mesto z peňazí z fondov Európskej únie. Z celkového rozpočtu projektu vo výške takmer 1,8 milióna eur tvorí nenávratný finančný príspevok 1,5 milióna eur. Mesto sa na rekonštrukcii bude podieľať sumou do 300.000 eur," dodala Kollerová.