Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Regióny

Radvanský jarmok si vyžiada dopravné obmedzenia v centre mesta

Radvanský jarmok v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Dušan Hein

Pôjde o úplné uzávery ciest, zobojsmernenie niektorých ulíc či vylúčenie parkovania taxislužieb na niektorých miestach.

Banská Bystrica 7. septembra (TASR) – Jeden z najväčších a najznámejších jarmokov Radvanský jarmok v Banskej Bystrici, ktorého 364. ročník sa začína vo štvrtok (8. 9.) a potrvá do 11. septembra, si vyžiada viaceré dopravné obmedzenia pre vodičov. Pôjde o úplné uzávery ciest, zobojsmernenie niektorých ulíc či vylúčenie parkovania taxislužieb na niektorých miestach. TASR o tom informovala Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

Parkovisko pod Pamätníkom SNP na Štefánikovom nábreží a Hronské predmestie od križovatky s cestou II/591 sú už uzavreté. Uzávery ciest sa od štvrtka týkajú Kapitulskej, Dolnej, Kuzmányho a Národnej ulice, od 9. septembra aj Bakossovej ulice. Obyvateľom s trvalým pobytom bude vjazd povolený.

Parkovanie taxislužieb je počas konania jarmoku zabezpečené na moste cez potok Bystrica, pri križovatke s Ulicou Janka Kráľa a v Kapitulskej ulici pri budove SSE. Dočasné parkoviská budú označené. Mesto žiada všetkých vodičov o sledovanie a rešpektovanie dopravného značenia.