Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Rakytovce majú druhé multifunkčné ihrisko, prispelo mesto i sponzori

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Ako uviedol primátor Ján Nosko, verí že nové multifunkčné ihrisko poteší nielen talenty.

Banská Bystrica 27. júla (TASR) – V Rakytovciach, dnešnej mestskej časti Banskej Bystrice, si počas víkendu pripomenuli 720. výročie prvej písomnej zmienky o tejto bývalej obci a 30. výročie založenia miestneho futbalového klubu. V rámci osláv Rakytovčania dostali do užívania nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou, ktoré vybudovalo mesto z financií získaných z predaja majetku práve v ich okrajovej časti.

Ako uviedol primátor Ján Nosko, verí že nové multifunkčné ihrisko poteší nielen talenty. Vyjadril presvedčenie, že podobné športoviská budú postupne pribúdať i v iných častiach mesta.

Ako dnes pre TASR spresnil banskobystrický poslanec Milan Smädo, ktorý sa na mestskom zastupiteľstve zasadzoval o to, aby sa peniaze z predaja majetku v mestských častiach v istej čiastke vracali späť do týchto častí, náklady na výstavbu nového športoviska dosiahli okolo 35.000 eur. Mesto prispelo z peňazí získaných z predaja pozemkov v Rakytovciach a pomohli tiež sponzori.

"Ihrisko je určené nielen pre futbalistov, ale i širokú verejnosť," dodal Smädo. Je to už druhé multifunkčné športovisko v tejto okrajovej časti, prvé odovzdali vlani deťom.