Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Žiarski kriminalisti našli mužom na R1 omamné a psychotropné látky

Zaistené zatavené striekačky na R1 pri obci Tekovská Breznica, 20 . júla 2017. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrice

Zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť najmenej 103 obvykle jednorazových dávok.

Žiar nad Hronom 20. júla (TASR) - Žiarski kriminalisti odhalili prípad páchania drogovej trestnej činnosti. Zadržali dvoch mužov, ktorí prechovávali omamné a psychotropné látky. Vyšetrovateľ ich už obvinil, pričom na jedného z nich podal podnet na vzatie do vyšetrovacej väzby.

Polícia mužov zadržala v utorok (18.7.) na rýchlostnej ceste R1 smerom na Novú Baňu, neďaleko obce Tekovská Breznica. Mala podozrenie, že v aute prechovávajú podozrivé látky. "Pri ohliadke bolo zaistených viacero zatavených striekačiek či vrecúšok s bielou kryštalickou látkou," informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Všetok zaistený materiál bol podľa jej ďalších slov zaslaný na expertízne skúmanie. Už dnes polícia vie, že išlo o omamné a psychotropné látky. "Zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť najmenej 103 obvykle jednorazových dávok," dodala Kováčiková.

Spolujazdca z vozidla, 30-ročného Ondreja, obvinil vyšetrovateľ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvineniu čelí aj 29-ročný muž, ktorý bol v čase policajného zákroku vodičom zastaveného vozidla a u seba neoprávnene uchovával omamné a psychotropné látky. "V prípade Ondreja podal vyšetrovateľ aj podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Druhý z obvinených je stíhaný na slobode," dodala hovorkyňa.