Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Štafetové preteky Liptov Ride budú mať päť disciplín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Preteky začínajú cyklisti v Liptovskom Mikuláši pri vodáckom areáli a smerujú do Jasnej.

Liptovský Mikuláš 4. januára (TASR) - Registráciu na štafetové preteky Liptov Ride spustia v pondelok 8. januára. Budú sa konať 13. apríla na Liptove a prepoja beh, cyklistiku, kanoistiku, freeridové lyžovanie a skialpinizmus. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

Preteky začínajú cyklisti v Liptovskom Mikuláši pri vodáckom areáli a smerujú do Jasnej. Ukončia ich kanoisti v Liptovskom Mikuláši jazdou vo vodnom kanáli. "Prihlásiť sa môže 75 tímov, 15 dvojíc a 15 jednotlivcov. Kapacita tímov sa nám každoročne zaplní do niekoľkých minút," priblížila organizátorka Katarína Guothová.

Nadchádzajúci siedmy ročník pretekov prinesie viaceré novinky. Tou najväčšou bude podľa organizátorov zmena lokality koridorov na odovzdávanie štafety v stredisku Jasná - z Lúčok na Bielu Púť. "Bežcom a cyklistom sme tak pripravili o pár kilometrov dlhšie trasy. Na zmenu trasy sa môžu tešiť aj pretekári v disciplínach skialp a freeride. Freeriderov čaká zjazd jedným zo žľabov v Derešskom kotli a následne zjazdovkou Spravodlivá donesú štafetu bežcom naspäť na Bielu Púť," povedala organizátorka.

Presné trasy disciplín oznámia až tesne pred pretekmi na základe aktuálnych snehových a poveternostných podmienok.