Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia cesty na Štrbskom Plese vyjde na viac ako 350.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Finančnú čiastku 300.000 eur schválila obci Štrba vláda na výjazdovom rokovaní v Kežmarku (10.2.).

Štrba 9. marca (TASR) - Viac ako 350.000 eur pôjde na opravu hlavnej prístupovej komunikácie na Štrbskom Plese. Samospráva obce Štrba plánuje práce realizovať pred začiatkom letnej turistickej sezóny a mali by trvať približne jeden mesiac.

„Obec pripravuje asfaltovanie hlavnej prístupovej komunikácie na Štrbskom Plese od vstupu pri Penzióne Pleso po rampu pred hotelom FIS. Asfaltovanie sa bude týkať miestnych komunikácií – Szentinványiho ulice a ulice K vodopádom. Predstavuje to približne výmeru 23.000 štvorcových metrov,“ povedal pre TASR starosta obce Štrba Michal Sýkora. Projekt s názvom Oprava prístupovej komunikácie na Štrbskom Plese bude pozostávať z frézovania asfaltu, spojovacieho živicového postreku a z betónového asfaltu.

Podľa Sýkoru má obec v súčasnosti rozpracované zameranie dotknutého územia a vypracovanie účelovej mapy. „Pracuje sa na spracovaní dokumentácie, podľa ktorej sa spresní rozsah realizácie. Vzhľadom na to, že uvedená komunikácia na Štrbskom Plese je „slepá ulica“, je potrebné vypracovanie návrhu prenosného dopravného značenia,“ doplnil starosta obce. Po realizácii dokumentov obec podá výzvu na verejné obstarávanie.

Finančnú čiastku 300.000 eur schválila obci Štrba vláda na výjazdovom rokovaní v Kežmarku (10.2.). „Pridelené finančné prostriedky nebudú dostatočné na celý potrebný rozsah. Zo strany obce bude spolufinancovanie v objeme približne 50.000 eur,“ doplnil Sýkora s tým, že s prácami by sa malo začať pred začiatkom leta.