Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia lesnej cesty Horný Bankov-Široký Dol si vyžiada uzáveru

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Rekonštrukciou sa má zlepšiť technický stav cesty, podmienky pre starostlivosť o priľahlé lesné porasty aj možnosti rekreačného využitia pre verejnosť.

Košice 31. augusta (TASR) - Mestské lesy Košice (MLK) plánujú prestavbu lesnej cesty Horný Bankov - Široký Dol (úsek modrej cyklotrasy z Horného Bankova smerom na Jahodnú v dĺžke zhruba 2,1 kilometra). Práce sa začnú od pondelka (4. 9.) a potrvajú do konca novembra. Ako MLK informujú na sociálnej sieti, počas nich bude celý úsek obojsmerne uzavretý.

Práce majú stáť takmer 550.000 eur s DPH. "Rekonštrukcia sa bude týkať doplnenia chýbajúcich odvodňovacích zariadení cesty - priekop a priepustov, primeranej úpravy pláne a spevnenia krytu cesty penetrovaným kamenivom," uvádzajú MLK.

Cesta je podľa nich značne opotrebovaná a poškodená. Rekonštrukciou sa má zlepšiť jej technický stav, podmienky pre starostlivosť o priľahlé lesné porasty aj možnosti rekreačného využitia pre verejnosť.

Stavenisko bude uzavreté a označené na začiatku aj na konci rekonštruovaného úseku. MLK návštevníkov lesoparku žiadajú, aby rešpektovali výstražné značenie a pokyny personálu a počas práce nevchádzali na cestu.

"Cyklisti aj peší turisti môžu počas uzávery používať z Horného Bankova ako náhradnú súbežnú lesnú cestu vpravo. Peší turisti aj červený turistický chodník," dodávajú.