Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia osvetlenia v Námestove si vyžiadala 600.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Modernizáciou verejného osvetlenia chce vedenie radnice zabezpečiť kvalitný svetelno-technický stav verejného osvetlenia a zvýšiť kvalitu života v meste.

Námestovo 25. februára (TASR) - Investíciu vo výške takmer 600.000 eur si vyžiadala modernizácia verejného osvetlenia v Námestove. Obnova má byť dokončená do mája tohto roka.

Modernizáciou verejného osvetlenia chce vedenie radnice zabezpečiť kvalitný svetelno-technický stav verejného osvetlenia a zvýšiť kvalitu života v meste. Cieľom je tiež modernizácia a unifikácia svietidiel, úspora elektrickej energie, zvýšenie bezpečnosti obyvateľstva na komunikáciách či prehľadná evidencia prevádzkovania verejného osvetlenia. "V rámci rekonštrukcie vymeníme 648 svietidiel, z toho 580 pôvodných a doplní sa 68 nových svietidiel na existujúce podperné body, čím dôjde k ročnej úspore 828,17 gigajoulov za jeden rok," spresnil primátor Ján Kadera.

Projekt je realizovaný z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, ktorý je financovaný zo zdrojov Európskej únie.