Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Rekonštruujú sa športové ihriská základných škôl v Dunajskej Strede

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Modernizované bežecké dráhy budú bezpečnejšie a mäkšia podložka bude šetriť kĺby bežcov. Na školských ihriskách okrem študentov škôl môžu športovať aj občania mesta.

Dunajská Streda 19. augusta (TASR) – V meste rekonštruujú športové ihriská základných škôl. Komplexná revitalizácia ihrísk sa uskutočňuje postupne, v prvej etape renovujú bežecké dráhy. Rekonštrukcia odštartovala koncom júna, keď zhotoviteľ odstránil škvaru z bežeckých dráh. Dokončená bude 1. septembra. Samospráva v rozpočte na rok 2018 vyčlenila 350.000 eur na úplnú revitalizáciu športových ihrísk.

„Škvarové dráhy sa opotrebovali, na viacerých miestach sú zarastené burinou. Údržba bola komplikovaná a nákladná, preto sa samospráva rozhodla pre modernizáciu. Po odstránení škvarovej vrstvy na celej ploche vybudujeme odvodňovací systém, potom sa položí 22 centimetrov hrubá vrstva štrkopiesku. Nakoniec dráhu pokryjeme gumovým povrchom,“ informoval na webovej stránke mesta vedúci investičného oddelenia mestského úradu Ľubomír Dömény.

Modernizované bežecké dráhy budú bezpečnejšie a mäkšia podložka bude šetriť kĺby bežcov. Na školských ihriskách okrem študentov škôl môžu športovať aj občania mesta, areály škôl sú teda otvorené i pre verejnosť, ktorá túto možnosť často využíva. V rámci rozvojovej investície sa v Základnej škole Zoltána Kodálya vybuduje nová dráha, pretože ju škola doteraz nemala. Skokanské sektory školských ihrísk dostanú ten istý povrch ako bežecké dráhy. Modernizácia školských športových zariadení pokračuje revitalizáciou ihrísk určených na loptové hry.