Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave budú mať Hodinku s rektorom

Ilustračná snímka. Foto: Anna Augustínová TASR

Hodinku s rektorom vníma ako výzvu na dialóg, užitočný priestor na diskusiu, možnosť získať námety a aj reagovať priamo na podnety zo strany partnerov dialógu a vypočuť si aj ich názory

Trnava 27. augusta (TASR) – Nový rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave Roman Boča ohlásil od začiatku nadchádzajúceho akademického roka Hodinku s rektorom. Každú stredu od 1. septembra v ranných hodinách chce mať otvorené dvere a byť k dispozícii študentom, zamestnancom i verejnosti.

"Uchádzal som sa o funkciu rektora s cieľom ponúknuť svoje vedomosti a skúsenosti a nadviazať na aktivity predchádzajúceho vedenia, posunúť univerzitu kvalitatívne ďalej a predovšetkým pozdvihnúť a zlepšiť povedomie verejnosti o činnosti a pôsobení UCM v Trnave," uviedol Boča pre TASR. Veľmi dôležitým prostriedkom na uskutočňovanie takýchto zmien je podľa neho dobrá, intenzívna a zmysluplná komunikácia. "Či už cez sociálne siete, webstránku, ale predovšetkým osobne. Preto som sa rozhodol postupne osloviť rôzne cieľové skupiny - profesorov, učiteľov, výskumníkov, študentov a administratívnych zamestnancov," dodal.

Hodinku s rektorom vníma ako výzvu na dialóg, užitočný priestor na diskusiu, možnosť získať námety a aj reagovať priamo na podnety zo strany partnerov dialógu, vypočuť si aj ich názory, ale aj problémy. "Obojstranný dialóg a korektná komunikácia sú cestou k presvedčeniu okolia o správnosti prijatých opatrení, ale aj priestor na ich korekciu. Vedenie univerzity chce poznať potreby a názory študentov, mladých vedeckých pracovníkov a učiteľov, ale aj skúsených pedagógov a kolegov tak, aby sme budovali a udržiavali korektné vzťahy študent – učiteľ, študent – študent, učiteľ – učiteľ, študent – verejnosť, učiteľ – verejnosť v súlade s etickým kódexom zamestnancov vysokých škôl a princípmi spoločenskej zodpovednosti," konštatoval rektor UCM.

Roman Boča vystriedal na poste rektora UCM zosnulého Jozefa Matúša. Prezident SR Andrej Kiska mu odovzdal menovací dekrét koncom mája 2018.