Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

REPORTÁŽ: Cena primátora Bratislavy čaká na kandidátov

Na ilustračnej snímke Primaciálny palác Foto: TASR/ Michal Svítok

Týmto najvyšším samosprávnym ocenením sú vyznamenávaní Bratislavčania, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti.

Bratislava 19. februára (TABLET.TV) - Návrhy na tohtoročných laureátov Ceny primátora Bratislavy môžu predkladať neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, ale aj samotní obyvatelia. Jednotlivé návrhy na ocenenie konkrétnej osoby je možné zasielať do 15. marca 2016 poštou (na adresu: Kancelária primátora, Primaciálne nám. 1, P. O. Box 192, 814 99 Bratislava s označením „Cena primátora 2016“ alebo elektronicky s označením v predmete e-mailu „Cena primátora 2016“ na adresu info@bratislava.sk. Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou a základné kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného (meno, telefón, e-mail, adresa).

Primátor Bratislavy každoročne ocení štyroch až piatich laureátov, ktorých mu na ocenenie odporučili občania. V tomto roku ocenenie udelí štyrom nominovaným z radov občianskej verejnosti a zároveň udelí aj jednu mimoriadnu cenu, ktorú navrhne sám primátor Nesrovnal.