Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Revízia vedenia vysokého napätia si vyžiada odstávku prúdu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Elektrikári zo Stredoslovenskej energetiky v južnej časti Zvolenského okresu vykonajú v pondelok 7. augusta a v utorok 8. augusta lezeckú kontrolu elektrického vedenia s napätím 22.000 voltov.

Pliešovce 3. augusta (TASR) - Viac ako 500 domácností v Pliešovciach, Sáse a Bzovskej Lehôtke v okrese Zvolen zostane na čas bez elektriny. Elektrikári zo Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D) totiž v južnej časti Zvolenského okresu vykonajú v pondelok 7. augusta a v utorok 8. augusta lezeckú kontrolu elektrického vedenia s napätím 22.000 voltov.

Odstávka je plánovaná oba dni od 08.30 do 15.30 h. V utorok však bude už len v Pliešovciach a dotkne sa približne 600 odberných miest. Podrobný zoznam zasiahnutých adries môžu obyvatelia nájsť na výveskách alebo internetových stránkach jednotlivých samospráv, prípadne sa môžu informovať na príslušnom obecnom úrade.

„Hlavným cieľom plánovaných prác je skontrolovať v dotknutej oblasti vedenie vysokého napätia a zrealizovať jeho bežnú údržbu. Z bezpečnostného hľadiska to nie je možné vykonať bez toho, aby sme na nevyhnutný čas neprerušili dodávku elektriny,“ skonštatoval hovorca SSE-D Miroslav Gejdoš s tým, že po odstávke bude vedenie spoľahlivejšie a bezpečnejšie. Ako dodal, ak pôjdu práce distribučnej spoločnosti podľa plánu a nestane sa nič nepredvídateľné, elektrikárom sa môže podariť obnoviť prúd aj o niečo skôr ako v avizovanom čase.

Každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke distribučnej spoločnosti www.sse-d.sk v sekcii Webkontakty. Vďaka tejto službe ho bude SSE-D kontaktovať vždy s dostatočným predstihom formou SMS správy, aby sa mohol na odstávku pripraviť a predísť nečakaným komplikáciám alebo škodám.

Spoločnosť Stredoslovenská energetika – Distribúcia zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Prevádzkuje takmer 35.000 kilometrov elektrického vedenia, ktoré napája zhruba 740.000 domácností a firiem.