Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Revúca chce na ulici T. Vansovej vybudovať nové parkovacie miesta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nové parkovisko na ulici T. Vansovej chce samospráva vybudovať s dôrazom na zachovanie zelených plôch, pri projekte preto plánuje využiť zatrávňovacie konštrukcie.

Revúca 27. decembra (TASR) - Mesto Revúca chce vybudovať nové parkovacie miesta na ulici T. Vansovej. Predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie vo výške viac ako 50.000 eur schválili poslanci mesta na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"Rodiny už nemajú jedno auto ako kedysi. Sídliská trpia zvýšeným počtom automobilov a je treba hľadať riešenia, či je to vo forme zjednosmernenia ciest alebo budovaním nových parkovacích miest,"
skonštatoval pre TASR primátor Revúcej Július Buchta.

Situáciu so statickou dopravou na ulici T. Vansovej plánuje samospráva riešiť vybudovaním 17 nových parkovacích miest. Na tento účel chce mesto získať vyše 50.000 eur v rámci výzvy verejno-súkromného partnerstva (VSP) Stredný Gemer. Cieľom projektu je skvalitniť občiansku vybavenosť a zlepšiť verejné služby či parkovacie možnosti v meste.

Nové parkovisko na ulici T. Vansovej chce samospráva vybudovať s dôrazom na zachovanie zelených plôch, pri projekte preto plánuje využiť zatrávňovacie konštrukcie. "Pripravujeme aj ďalšie lokality. Vieme, že máme problémy na ulici Clementisova a J. Bottu, tam sa tiež chceme zamerať na budovanie parkovacích miest," dodal Buchta.