Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Riaditeľ investičného odboru BSK J. Keselý rezignoval na svoju funkciu

Na snímke člen ÚVK Ján Keselý (Slovenská demokratická únia - Demokratická strana). Foto: TASR – Štefan Puškáš

Urobil tak na dnešnom rokovaní krajského zastupiteľstva.

Bratislava 31. marca (TASR) – Riaditeľ investičného odboru Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ján Keselý sa rozhodol odstúpiť z funkcie. Urobil tak na dnešnom rokovaní krajského zastupiteľstva.

Keselý sa zároveň pred poslaneckým plénom verejne ospravedlnil za svoje správanie voči pracovníčke Divadla Aréna Zdenke Bothovej, voči ktorej agresívne vystúpil pri rokovaní o priebehu verejného obstarávania rekonštrukcie kultúrneho stánku. Svoj krok odôvodnil i tým, že nechce byť dôvodom, ktorý brzdí rozvojové plány kraja. Narážal tým na to, že časť poslancov avizovala nesúhlas so schválením zmeny rozpočtu BSK, ktorá ráta s prijatím úveru vo výške 4,5 milióna eur na zabezpečenie investičných akcií kraja, a to z dôvodu, že Keselý je jedným z tých, ktorí návrh pripravovali.

Zmena rozpočtu ráta s investovaním úverových zdrojov napríklad na nákup bytov a pozemkov pre potreby deinštitucionalizácie sociálnych služieb v okrese Pezinok, sanáciu vlhkosti v Múzeu Ferdiša Kostku v Stupave, modernizácie škôl či rekonštrukcie bazéna na Strednej priemyselnej škole stavebnej a geodetickej v Bratislave. Poslanci zmenu rozpočtu schválili jednohlasne.

O odstúpení Keselého sa hovorilo už na februárovom rokovaní zastupiteľstva BSK. Jeho odvolanie v súvislosti s pôsobením na poste riaditeľa investičného oddelenia, spôsobom prípravy verejného obstarávania rekonštrukcie Divadla Aréna i samotným incidentom pri komunikácii s pracovníčkou divadla žiadali poslanci SaS. Predseda BSK Pavol Frešo vtedy rozhodol, že Keselého zbaví členstva v pracovnej skupine, ktorá zabezpečuje prípravu rekonštrukcie Divadla Aréna.