Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Riaditeľkou bratislavskej zoo sa J. Hanuliaková stane o mesiac neskôr

Bratislavská ZOO, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Hanuliaková je odborníčka, architektka, špecialistka pre zoologické organizácie.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Zoologická záhrada v Bratislave bude mať novú riaditeľku až od novembra, nie od októbra, ako sa pôvodne očakávalo. Novovymenovaná riaditeľka Júlia Hanuliaková sa totiž nachádza v zahraničí a v dôsledku pandémie nového koronavírusu a súvisiacich obmedzení bude môcť do funkcie nastúpiť až 1. novembra.

Mestskí poslanci vo štvrtok rozhodli, že súčasná dlhoročná šéfka bratislavskej zoo Miloslava Šavelová zotrvá vo funkcii do konca októbra a následne ju na poste nahradí Hanuliaková.

Hanuliaková vo svojej vízii, zverejnenej na webe hlavného mesta, uviedla, že je odborníčka, architektka, špecialistka pre zoologické organizácie. Spolupracuje s medzinárodnými zoologickými združeniami, ako sú Európska asociácia zoologických záhrad a akvárií a Svetová asociácia zoologických záhrad a akvárií (WAZA). Je spoluautorkou strategických dokumentov WAZA v oblasti ochrany a dobrých podmienok pre chov zvierat.

V bratislavskej zoo chce aplikovať svoje skúsenosti z navrhovania zoologických záhrad a ochranárskych projektov v Severnej Amerike a Európe. Zoo v Bratislave chce dostať na svetovú úroveň.