Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Riaditeľom dudinských kúpeľov Diaman sa stal M. Bubelíny

Na ilustračnej foto kúpele Dudince. Foto: TASR - Jozef Poliak

Uchádzač o funkciu riaditeľa musel vypracovať projekt, v ktorom mal navrhnúť, ako by tento štátny podnik mohol fungovať efektívnejšie alebo ako by mohol hospodáriť vyrovnane.

Bratislava 30. augusta (TASR) – Vo výberovom konaní na post riaditeľa Kúpeľov Diamant v Dudinciach uspel Marian Bubelíny. Informuje o tom na webovej stránke Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Výberová komisia ho odporučila ustanoviť do tejto funkcie.

Do výberového konania sa podľa rezortu prihlásili štyria uchádzači, jeho celého priebehu sa zúčastnili dvaja, a to Bubelíny a Janka Olejová. U záujemcov o post riaditeľa sa vyžadovala minimálne desaťročná odborná prax a ukončené vysokoškolské štúdium druhého stupňa. Museli preukázať znalosti v oblasti kúpeľníctva, zdravotného poistenia či poskytovania zdravotnej starostlivosti a ekonomického riadenia zdravotníckych zariadení.

Uchádzač o funkciu riaditeľa musel vypracovať projekt, v ktorom mal navrhnúť, ako by tento štátny podnik mohol fungovať efektívnejšie alebo ako by mohol hospodáriť vyrovnane. Tiež sa mal bližšie pozrieť na personálnu politiku podniku a navrhnúť spôsoby, ako by všetky tieto ciele chcel uplatniť v praxi.