Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Minister Ján Richter označil domov dôchodcov v Santovke za vzorový

Na snímke vľavo minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter v rámci Dňa obce Santovka v okrese Levice symbolicky odovzdal finančný príspevok svojho rezortu Zariadeniu pre seniorov - Domov dôchodcov Santovka vo výške 23.000 eur, vpravo riaditeľka zariadenia Jana Chrobáková. Santovka, 8. júla 2017 Foto: TASR/Andrej Budai

Zariadenie v Santovke splnilo všetky podmienky a požiadalo o príspevok na prepravné služby.

Santovka 8. júla (TASR) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) dnes v rámci Dňa obce Santovka v okrese Levice symbolicky odovzdal finančný príspevok od rezortu práce vo výške 23.000 eur Zariadeniu pre seniorov - Domov dôchodcov Santovka. Ako TASR informovala riaditeľka zariadenia Jana Chrobáková, peniaze pôjdu na kúpu špeciálneho osobného motorového vozidla so zdvíhacou plošinou na poskytovanie sociálno-prepravnej služby.

V rámci obecných slávností minister ocenil prácu ľudí v domove dôchodcov, pretože je veľmi ťažká a často nie je ani dostatočne zaplatená. "Práve morálny kredit spoločnosti je aj v tomto regióne mimoriadne dôležitý. Je to najstaršie zariadenie v celom samosprávnom kraji, v októbri oslávi 65 rokov svojho založenia. Pred šiestimi rokmi prešlo relatívne veľkou úpravou, rozširuje sa počet klientov a dnes je vzorovým zariadením," uviedol Richter.

Zariadenie v Santovke splnilo všetky podmienky a požiadalo o príspevok na prepravné služby. "Veľmi rád som využil túto príležitosť a symbolicky som odovzdal šek na 23.000 eur. Som presvedčený, že nielen pre tých klientov, ale aj pre obyvateľov obce bude toto prepravné zariadenie slúžiť vždy vtedy, keď bude treba. Pre mňa je tiež dôležité podporovať a vyzdvihovať prepojenie zariadenia a obce či mesta, pretože sa tieto vzťahy vo viacerých oblastiach narúšajú. V obci Santovka je to však vzorové a pozitívne prepojenie, čo ma veľmi teší," dodal minister.

Podľa slov Chrobákovej prepravnú službu spustili k 1. januáru tohto roka a v súčasnosti je využívaná na 70 percent. "Túto službu vykonávame so starým autom, ktoré sme získali ešte z obecného úradu. Od 1. júla prevádzkujeme denný stacionár, ktorý bude taktiež využívať túto prepravnú službu," dodala riaditeľka zariadenia.