Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Rimavská Sobota bude mať zrekonštruovanú autobusovú stanicu

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Po revitalizácii majú priestory stanice poskytnúť kultúrnejšie prostredie, ale aj zvýšiť úroveň bezpečnosti. Modernizáciou prejde aj informačný systém pre cestujúcich.

Rimavská Sobota 19. septembra (TASR) - Rekonštrukcia autobusovej stanice v Rimavskej Sobote sa začne v novembri tohto roka. SAD Lučenec ju získala v roku 2010 a v zmluve sa zaviazala, že ju do troch rokov zmodernizuje. Ako dnes pre TASR potvrdila vedúca útvaru obchodu a marketingu lučeneckého dopravcu Anna Juhásová, do obnovy plánujú investovať 332 tisíc eur.

Pri nadobudnutí autobusovej stanice do vlastníctva SAD Lučenec a. s. v júni 2010 sa v kúpnej zmluve vedenie spoločnosti zaviazalo obnoviť stanicu do 3 rokov. Zároveň majú zvýšiť jej kultúrnosť, reprezentatívnosť a zlepšiť aj jej informačný systém. "V súčasnosti sú ukončené projektové práce súvisiace s rekonštrukciou autobusovej stanice Rimavská Sobota a prebiehajú zákonom stanovené schvaľovacie procesy a konania potrebné na začatie stavby. Predpokladaný termín začatia rekonštrukcie autobusovej stanice je november 2012," povedala Juhásová

Autobusová stanica v Rimavskej Sobote má cestujúcim po revitalizácii poskytnúť kultúrnejšie prostredie, ale aj zvýšiť úroveň bezpečnosti na autobusovej stanici. Modernizáciou prejde aj informačný systém pre cestujúcich. "Rekonštrukcia autobusovej stanice bude realizovaná v zmysle zásad bezbariérového prístupu a dostupnosti služieb pre osoby so zdravotným postihnutím a osoby so zníženou pohyblivosťou v interiéroch aj exteriéroch s prihliadnutím na vytvorenie podmienok orientácie a mobility pre občanov so zrakovým postihnutím,"dodala vedúca útvaru obchodu a marketingu SAD Lučenec.