Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mestská poslankyňa S. Vargová z Rimavskej Soboty sa vzdala mandátu

Na snímke primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko Foto: TASR/Michal Svítok

Na poslednom zasadnutí MsZ to oznámil primátor mesta Jozef Šimko s tým, že o zániku jej mandátu už informoval aj na úradnej tabuli mesta.

Rimavská Sobota 23. novembra (TASR) – Mestská poslankyňa v Rimavskej Sobote Silvia Vargová sa pre pracovné povinnosti vzdala svojho mandátu v tamojšom mestskom zastupiteľstve (MsZ). Na poslednom zasadnutí MsZ to oznámil primátor mesta Jozef Šimko s tým, že o zániku jej mandátu už informoval aj na úradnej tabuli mesta.

„Zároveň som požiadal o vyjadrenie náhradníka, Jána Čemana, teda kandidáta, ktorý po nej získal vo volebnom obvode číslo 3 – Sídlisko Rimava a Malohontská, najvyšší počet platných hlasov. Vyzval som ho, aby sa ujal funkcie poslanca,“
uviedol primátor, podľa ktorého by nový poslanec mohol zložiť sľub na najbližšom zasadnutí MsZ.

Ako pre TASR uviedol Čeman, zatiaľ ešte nie je rozhodnutý, či mandát prijme. „Ešte som o tom nedostal písomné vyrozumenie. Som už dôchodca a navyše vo volebnom období už zostáva len približne rok,“ vysvetlil.

Rimavskosobotský poslanecký zbor má celkovo 19 členov. V prípade Vargovej a jej náhradníka pôjde o prvú zmenu v tomto volebnom období.