Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Poslanci v R. Sobote nesúhlasia s výstavbou R2 v polovičnom profile

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Na návrh poslanca Zoltána Bána schválili uznesenie, v ktorom vyjadrili svoj nesúhlas s avizovanou realizáciou tejto cesty iba v polovičnom profile, ako aj s jej meškajúcou výstavbou.

Rimavská Sobota 20. septembra (TASR) – Dostavba rýchlostnej cesty R2 od Kriváňa v okrese Detva smerom na Košice a jej vplyv na regióny Novohrad, Gemer a Malohont bola jednou z tém, ktorými sa zaoberali poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote na svojom septembrovom zasadnutí. Na návrh poslanca Zoltána Bána schválili uznesenie, v ktorom vyjadrili svoj nesúhlas s avizovanou realizáciou tejto cesty iba v polovičnom profile, ako aj s jej meškajúcou výstavbou.

„MsZ v Rimavskej Sobote nesúhlasí s tým, že sa plánuje výstavba rýchlostnej cesty R2 len v polovičnom profile a vyslovuje svoju nespokojnosť s tým, že výstavba rýchlostnej cesty R2 Zvolen - Košice neprebieha v súlade s uznesením vlády SR a jej výjazdovým zasadnutím v Rimavskej Sobote z júna 2016,“ uvádzajú poslanci v uznesení.

Vyzvali tiež predstaviteľov Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu, ako aj predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska, aby zaujali stanovisko a podporili ich snahu o realizáciu plnenia uznesenia vlády SR v pôvodnom znení. Zároveň v uznesení požiadali prednostu Okresného úradu Rimavská Sobota Csabu Csíziho, aby ich na októbrovom zasadnutí informoval o priebehu a časovom harmonograme výstavby tejto rýchlostnej cesty.