Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mestský úrad v Rimavskej Sobote má novú organizačnú štruktúru

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Cabavn

Primátor mesta Jozef Šimko o nej informoval mestských poslancov na ostatnom, februárovom zasadnutí.


Rimavská Sobota 21. februára (TASR) – Mestský úrad (MsÚ) v Rimavskej Sobote má od začiatku aktuálneho roka novú organizačnú štruktúru. Primátor mesta Jozef Šimko o nej informoval mestských poslancov na ostatnom, februárovom zasadnutí.

„Odbor školstva, sociálnych vecí a kultúry som zrušil a vytvoril som namiesto neho dva nové – odbor školstva, mládeže a športu a odbor sociálnych vecí a kultúry. Do organizačného poriadku a organizačnej štruktúry MsÚ som pod pôsobnosť primátora zaradil hlavného architekta mesta a projektového manažéra,“ konkretizoval hlavné zmeny Šimko, ktorý zmenu organizačnej štruktúry avizoval už v decembri, na poslednom minuloročnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Obidve spomínané funkcie, hlavný kontrolór i projektový manažér, boli podľa jeho slov na MsÚ vytvorené práve v rámci novej štruktúry. „Projektový manažér bude mať za úlohu spolu s vedúcou odboru rozvoja mesta Evou Murárikovou sledovať výzvy na stránkach jednotlivých ministerstiev,“ doplnil primátor s tým, že cieľom je získať čo najviac finančných prostriedkov z rôznych fondov a grantov.