Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Minimaratónu Kurinec sa zúčastnili desiatky žiakov

Na snímke je prvá štvorčlenná skupina účastníkov Minimaratónu Kurinec na cyklodráhe v Rimavskej Sobote 6. mája 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Minimaratón sa konal na cykloceste, spájajúcej mesto s rekreačnou oblasťou Kurinec a účastníci odbehli trať dlhú približne 3,2 kilometra.


Rimavská Sobota 6. mája (TASR) – Spolu 85 žiakov zo šiestich škôl mesta Rimavská Sobota sa zúčastnilo nultého ročníka podujatia Minimaratón Kurinec, ktoré zorganizovala Komisia školstva kultúry, mládeže a športu tamojšieho mestského zastupiteľstva (MsZ). TASR o akcii informoval predseda komisie a zároveň poslanec MsZ Zsolt Főző.

Minimaratón sa konal na cykloceste, spájajúcej mesto s rekreačnou oblasťou Kurinec a účastníci odbehli trať dlhú približne 3,2 kilometra. „Túto akciu sme vymysleli a usporiadali, aby sme deti upozornili na fakt, že so športom sa dá žiť zdravší život. Zároveň sme chceli okoliu ukázať, že je tu u nás vybudovaná cyklodráha, ktorá sa dá využívať aj na takéto akcie,“ povedal Főző s tým, že nešlo o súťažné podujatie a každý účastník dostal pamätný list.

Organizátori majú podľa jeho slov v úmysle vytvoriť z tejto športovej akcie tradíciu a usporadúvať ju každoročne. „Konala by sa vždy v tomto termíne - začiatkom mája, na Dni mesta Rimavská Sobota,“ spresnil poslanec.

Ako dodal, nultý ročník Minimaratónu Kurinec podporili aj členovia Komisie ochrany verejného poriadku a prevencie kriminality MsZ Karol Jakab a Ján Karas a tiež Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote.