Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Regióny

V Rimavskej Sobote chcú zrekonštruovať interiér kina Orbis

Ilustračné foto Foto: TASR

Celkové odhadované náklady na realizáciu projektu predstavujú 38.000 eur, polovicu by musela hradiť samospráva.

Rimavská Sobota 4. júla (TASR) - Mestské kultúrne stredisko (MsKS) Rimavská Sobota chce zrekonštruovať interiér kina Orbis. V rámci projektu plánuje výmenu premietacieho plátna i sedadiel, celková kapacita kina sa však modernizáciou zníži. Spolufinancovanie zámeru schválili poslanci mesta na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

"Zámerom projektu je výmena starých a mimoriadne opotrebovaných sedadiel za nové moderné a komfortné sedadlá s väčším priestorom pre diváka. Výmenou sedadiel sa zníži ich počet z dôvodu inštalovania väčších sedadiel vyššieho štandardu. Zámerom je tiež výmena zastaralého premietacieho plátna za nové, ktoré vyhovuje súčasným technologickým požiadavkám," informovala na zasadnutí MsZ Silvia Habánová, poverená riadením MsKS.

V rámci modernizácie kina sa chce MsKS uchádzať o príspevok z Audiovizuálneho fondu. Celkové odhadované náklady na realizáciu projektu predstavujú 38.000 eur, polovicu by musela hradiť samospráva. Spolufinancovanie zámeru vo výške 19.000 eur, v prípade, že MsKS so žiadosťou uspeje, schválilo všetkých 13 prítomných poslancov.

Podľa MsKS sa modernizáciou kina Orbis zvýši komfort divákov, čo prispeje k zvýšeniu jeho konkurencieschopnosti a návštevnosti. Celková kapacita kinosály v súčasnosti predstavuje 390 ľudí, po rekonštrukcii sa podľa Habánovej môže znížiť na približne 200, čo však bude potrebám rimavskosobotského kina postačovať.